Handarbete och pyssel

31/3-13
Hittade en beskrivning på dropsshop.se, hur man virkar äggvärmare. Inte alltför svåra att göra, dessvärre blev de inte lika stora... Men övning ger färdighet och de här var så kul att göra, att det kommer bli fler och övning ger ju som bekant färdighet ;) Här är länken till beskrivningen som fanns:
http://garnstudio.com/lang/se/video.php?sort=2&thumbnails=on&categoryid=2Urläcker kofta från Järbogarn:


Sorry för den mycket dåliga bildkvalitén, men det går väl att få en liten blick för hur det är meningen att koftan ska se ut. Lägger ut länken till gratismönstret på Järbogarn här, för den som också blir helt såld på den och inte kan låta bli att göra den:

Kofta


Mormorsfilt:

Jag har börjat virka på en s k mormorsfilt, en sådan där härlig med massor av olika färger som man virkar rutor och sedan sammanfogar till en hel filt. Ursprungstanken var nog att ta vara på restgarnerna och skapa något vackert men användbart av dem. Jag hade inte så  mycket restgarner av samma tjocklek och typ, så jag har köpt ett nystan här och ett där när jag hittat något passande och prisvärt.
Min filt kommer att gå i alla möjliga färger, men de sista varven virkar jag alltid vita för att det ska se lite mer enhetligt ut. Kantvarvet som ska virkas när rutorna är sammanfogade kommer jag göra i samma vita nyans. Det enda är att se hur lång tid det tar innan den är färdig. Varje ruta tar sin lilla tid för mig, dels för att jag inte är sådär jättekanon på att virka, men även för att jag fäster alla trådar innan jag börjar på en ny ruta. Det är nog det vettigaste att göra tror jag, för att sitta och fästa trådar på 100 rutor eller vad det nu slutar på tar nog knäcken på vem som helst.

Det blir lite godisskål över alla färger!Så här gör jag mina rutor:

Virka 5 lm, sätt ihop till en ring med en sm.
1:a varvet: 3 lm, 2 stl runt/ner i mittringen. 3 lm, 3 stl - upprepa detta 2 ggr till. Avsluta med 3 lm och 1 sm i 1:a stolpen. Klipp av och fäst tråden.

2:a varvet: Byt färg om du vill här och börja alltid i ett hörn. 3 lm, 2 stl, 3 lm, 3 stl om hörnet, 1 lm. Fortsätt i nästa hörn att virka 3 stl, 3 lm,, 3 stl och fortsätt så varvet runt. Avsluta med 1 lm och fäst med 1 sm på första stolpen. Klipp av och fäst.

3:e varvet: Börja i ett hörn. 3 lm, 2 stl, 3 lm, 3 stl, 1 lm. Fortsätt i hålet mitt på rutans sida, 3 stl i/om hålet. 1 lm. Fortsätt i nästa hörn med 3 stl, 3 lm, 3 stl. Fortsätt på samma sätt varvet runt. Avsluta varvet med 1 lm och fäst med sm i första stl. Klipp av och fäst.

Storleken på rutorna avgör man själv. Jag använder mig av ett tunnare bomullsgarn, virknål nr 3 och virkar 8 varv.


Pippitröja:Agnes pippitröja är klar till hennes stora förtjusning. När jag köpt garn och stickmönstret från Creative people, hittade jag samma mönster på Järbogarn gratis. Nu vet jag det nästa gång att jag ska kolla där först innan jag köper ett mönster. De har massor med roliga mönster där i alla fall. Lägger in länken till pippitröjan för den som känner viljan att göra en. Mycket snabbstickad tröja!

http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/91061_low.pdf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar