Djuren

2011
I vår familj ingår även lite underbara djur. Vi har två katter, Flisan och Tove och en fin New Forest som heter Oliver. Han går på lösdrift tillsammans med en liten fin shettis, Nicolina, som vi har tagit till våra hjärtan helt och hållet. 8/7-12 Lite uppdatering nu då, Oliver har fått flytta till "gubbhagen" där han går med Pontus på 20 år och Anil som är 15 (tror jag, eller om det var 16), alltså lika gammal som Oliver. De trivs kanonfint tillsammans. Skönt! Oliver har alldeles för mycket hingst kvar i sig (förmodligen sent kastrerad) och behöver inte "brösta sig" mot hela omvärlden när han går ihop med grabbar som kan plocka ner honom vid behov :)

Flisan och husse knoppar framför brasan.
Flisan är vår äldsta katt, en supermjuk, blyertsgrå skönhet som trivs bäst på fårskinnet framför kaminen. Vi köpte henne av en vän som liten kattunge 2002 och vi hoppas att hon ska vara kvar hos oss många år till.

Tove på strövtåg
Tove är vår andra långhåriga skönhet. Hon flyttade bestämt in hos oss för några år sedan, efter att ha bott under vårt hus i närmre 1,5 år. Vi ville inte ge henne mat och låta henne komma in eftersom vi förstod att hon tillhörde någon, men när 1,5 år gått och vintern gjorde intåg, var hon både mager och fruktansvärt tovig - därav namnet vi gav henne. Vi trodde att någon helt enkelt flyttat ifrån henne, eller att någon av de äldre här i samhället kanske dött och ingen saknade katten, så då lät vi henne komma in. Hon var fruktansvärt skygg första halvåret och bara Emmy fick komma henne riktigt nära. Efter lite drygt ett halvt år fick Emmy pyssla så pass med henne att hon hittade en märkning i örat på henne och vi kunde spåra hennes ägare till gatan snett bakom oss! Tove hette egentligen Luna och hennes ägare hade trott att hon blivit påkörd eller tagen av något rovdjur eftersom hon varit borta ett par år. Hon hade helt enkelt tröttnat på att bo med deras andra katt och helt sonika flyttat hemifrån. De är bra märkliga djuren, och vi hade ju själva redan Flisan och min då äldsta katt Emma (som jag med stor sorg i hjärtat fick ta bort förr förra sommaren vid 16 års ålder). Hennes förra ägare tyckte att om det var okej för oss fick Tove (hon trivs så bra med det namnet att hon fick behålla det) stanna här eftersom hon valt att bo hos oss, vilket vi är enormt tacksamma för.

Gustaf.. BUUUS!!!
19/1-13
Gustaf har blivit vår tredje katt. Han föddes den 20/9-12 och var då i motsats till sina syskon en lugn liten herre, som hellre åt och sov än busade. När vi hälsade på, enbart för att titta!! föll vi direkt och med tanke på hans sätt var namnet Gustaf givet. Men sedan han kom hem till oss har han varit en helvild liten krabat. Tove, som fortfarande har lite bus kvar i kroppen och han leker ofta tafatt, vilket Gustaf älskar. Flisan är gammal och har tappat sitt busande, så hon fräser mest åt honom när han försöker ge sig på henne, men oftast får han en "puss" av henne efteråt istället. De är så söta!
Han är så himla mysig vår Gustaf och blir totalt bortskämd av alla i familjen. Emil har blivit hans bästa "storebror" och så snart Emil kommer hem från skolan eller ut från sitt rum el dyl, skriker Gustaf i högan sky och vill bli upplyft :)

Emmy på provtur innan vi köpte Oliver
Oliver är vår New Forest och han är 15 år gammal. Vi köpte honom i höstas för att bli vår läromästare, men tyvärr har det inte blivit riktigt som det var tänkt. Han är en mycket envis herre som definitivt inte var någon "nybörjar" häst. Vi försöker nu lära oss NHS - Natural Horsemanship, vilket nog hade varit enklare om han varit lite mer "tillåtande" för våra nybörjar misstag. Vi har jättefin hjälp av Sussie på Bondesätter gård, där han går, och tur är väl det för vi hade nog inte klarat av det så här långt ens en gång annars. Vi får se hur det blir med det hela nu.....

Nu ett par månader senare kan jag tala om att vi har börjat att lyckas med att ta över ledarskapet över Ollie :) Han blir kvar hos oss, som min häst. Ha ha, det blir inte alltid som man tänkt sig och trott. Emmy ska rida islandshäst iställlet och kommer i höst att bli medryttare på Sussies jättevackra och goa Gullan. M a o, jag får ha Oliver ifred ett tag ;) Oliver har fått flytta till vallack hagen och Nickis har flyttat tillbaka till shettisarna. Det gick otroligt bra vid ihop släppet i vallack hagen och vi kunde dra en lättnadens suck allihop! Nickis går vi fortfarande och pratar och pysslar med och vi ska försöka att lära oss longera henne snart. Hon är så söt!

23/8-12 har Nickis flyttat till en annan gård och Oliver är en riktig sötnos för hela familjen nu mer. Agnes är en mycket stolt ryttarinna på honom ibland (när vi leder förstås) och Emmy ska börja träna dressyr och hopp för en privatlärare i månadsskiftet på honom. Jag håller mig mest till promenadridning i skogen med honom, vilket passar både honom och mig ypperligt.

Nickis, så söt!
Världens sötaste Nickis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar