torsdag 13 september 2018

Laxkojs och lax-och potatisbullar.

Idag hände två rätter på en och samma gång kan man säga, eller kanske hur man tar tillvara på rester på flera sätt under ett och samma tillfälle. Gott, tidsbesparande och mycket miljövänligt ;)

Jag hade en varmrökt laxsida kvar i frysboxen, som det var tid att ta tillvara på innan den helt plötsligt blivit för gammal där. Vad gör man med en fryst, rökt laxsida då? Gott är det ju med kokt potatis och kall sås, men nu när det är lite kyliga vindar och hösten ihärdigt knackar på, känner jag för lite "stabilare" mat. Min tanke då blev att göra potatis- och laxbullar. Jag kokade en kastrull med potatis som jag gjorde mos på, tinade laxen och hade ned i mindre bitar, plockade in en liten purjolök och lite dill, samt en liten bit röd chili. Och när jag hade rört ihop allt i en bunke och skulle smaka av, slog det mig att enbart så där var det hur gott som helst. Lax-kojs blev det ju! Så den stora bunken med en rejäl sats smet till potatis- och laxbullar, blev en middag med laxkojs och så det som blir över går att ha i ett ägg i, lite glutenfri mix (i vårt fall här då) och steka potatis- och laxbullar av. Snacka om tidseffektiva middagar!

Laxkojs och/eller smet till potatis- och laxbullar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar