torsdag 22 mars 2018

Kycklinggryta i matlåda

Så var det dags att göra lite matlådor igen. Det är ganska så märkligt det där tycker jag. Under ett tag finns det både matlådor i frysen, det blir över mat som stoppas i lådor och allt flyter på, man behöver inte göra något extra. Och så helt plötsligt så finns det inget alls! Igår kväll var ambitionen hög och planer på kycklinggryta och lasagne till matlådor under lediga dagen idag stod på "att göra listan". Och så vaknar jag med yrsel och nästäppa. Hur som helst så kom en kycklingfilé fram ur frysen på morgonen  och jag själv pillade i mig en tablett och åkte iväg till CityGross för att införskaffa lite mer grönt. Ambitionen för flera matlådor fick idag stanna på 3 stycken av samma sort och jag tänker att kvällens middag biff med lök och ris får tillagas i så stor mängd att även det blir ett par lådor.

Här är 3 matlådor med kycklinggryta på 1 st kycklingfilé i alla fall:


Mycket sås och bredvid finns bra plats för att stoppa ner ris också.  • 1 upptinad kycklingfilé, strimlad.
  • 1 msk röd currypasta.
  • 1 - 2 msk tamari sojasås (smaka även av grytan med det när den är färdig)
  • 1 klyfta vitlök, riven.
  • 1/2 röd spetspaprika, i bitar eller strimlor.
  • 1 klyfta spetskål, skuren/strimlad i inte alltför tunna strimlor.
  • 1 gul lök, halverad och tunt skivad.
  • cirka 3 cm skalad och finhackad, färsk ingefära. 
  • cirka 5 cm zucchini, halverad och skivad i lite grövre skivor.
  • 1 burk cocosmjölk, jag använder enbart det tjocka, gräddiga lagret.
Börja med att fräsa kycklingstrimlorna tillsammans med currypastan och ingefäran i olja i en gryta under omrörning en liten stund. Jag använder cocosolja till det här, men ta vad du har hemma. Häll i sojasåsen (som är helt glutenfri, så härligt att ha hittat den!) och rör om.Låt kycklingen fräsa cirka 5 minuter, så att den är färdigtillagad. Häll sedan i övriga grönsakerna, den rivna vitlöken och fräs ytterligare under någon minut, men grönsakerna ska vara lite knapriga fortfarande så längre än så behövs inte. Skeda sedan över den tjocka, vita cocosgrädden, rör om och tag av från värmen. Smaka av med lite mer Tamari sojasås om du vill ha det.
För oss som äter två lagade mål mat om dagen räcker det här till 3 matlådor, men är det enda lagade målet under dagen, skulle jag nog fördela grytan i enbart 2 lådor istället.
Fyll på med ris och frys in.
Avsluta även lunchen från låda med en frukt är dagens tips från kostrådgivaren ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar