måndag 19 februari 2018

Influensatider, och lindrande timjanté

Hur har ni det där ute? Har ni klarat er från vinterkräksjuka och den vanliga influensan? Inte vi kan jag säga.. Fy vad segt det här var! Det började med Agnes för några veckor sedan, som blev genomförkyld med jättehosta och ingen röst. Sedan veckan efter däckade Emil i influensa och veckan efter honom Anders och jag (samma dag dessutom). Idag är första dagen sedan den 7/2 som jag ska jobba och det känns som om jag hade behövt några dagar till att hämta mig på, fy tusan!! Men, det är bara att bita i och komma igång.

Här är ett recept idag för alla som liksom vi håller på att hosta upp lungorna; timjanté.  Det är verkligen helt fantastiskt och så enkelt! 
Koka upp vatten. Lägg 1 tsk torkad timjan i en tesil eller tepåse och häll vattnet över och låt dra minst 5 min innan du börjar dricka. Det fungerar bl a så att den eteriska oljan i timjan utsöndras till viss del till lungorna och verkar kramplösande. Segt slem som ligger kvar i halsen hjälps upp i och med att slemproduktionen ökar och det nya tunna slemmet tar med sig gammalt segt slem som ligger kvar i luftröret, rethostan minskas på så sätt. Det fungerar klockrent kan jag säga! 

Nu är sådderna igång för i år. Nu är det bara vårvärmen som fattas och enligt SMHI kommer det att dröja ett tag till, det ska t o m bli kallare i slutet av veckan. Nej, jag vill ha vår nu!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar