måndag 27 november 2017

VintermatVädret har verkligen farit både hit och dit under ett tag nu. Kanske är det typiskt svenskt vinterväder egentligen, åtminstone så här från nedre halvan av landet. Hur som helst är det tusan så kallt, oavsett om det är minusgrader och snö eller som idag, ett par plusgrader och lite lätt regn.
Den här tiden på året får mig att längta efter lite "stabilare" middagar, med långkok, grytor och gammaldags husmanskost. Kanske är det kroppens sätt att tala om att lite extra energi behövs för att klara både ett bistrare klimat, motion och arbete. Hur som helst, idag gnuggar jag händerna i förväntan på att rotmoset ska bli färdigt. Är så hungrig efter att ha haft en utetur med mina kursdeltagare i Hälsokörkortet idag :)

Nu är ju inte jag så där överförtjust i kålrot, så jag väljer en mindre till moset och tar ett par extra morötter och potatisar istället. Jag skalar och skär allt i små bitar och sedan kokar jag det i grönsaksbuljong. Det blir suveränt gott och tar inte vidare värst lång tid!
Igår kväll kokte jag fläsklägg som vi ska ha till, då det är ett betydligt längre kok än själva moset. Lite planering med andra ord och det går suveränt att få till en sådan här middag även efter en arbetsdag som slutar på e m...Dock blir det inte mycket kött från en fläsklägg, så en köttkorv till, samt lite stekt falukorv till sonen som föredrar det framför en korv med mer kött i ;).

Ha en skön kväll och en fortsatt bra vecka nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar