söndag 16 juli 2017

Laddning inför en spännande höst :)Det har sina fördelar med att inte kunna sova så bra i alla fall. En sådan här söndagmorgon t ex, när alla andra sover, bara fåglarna är vakna och det är lite lätt mulet ute, är det så otroligt skönt och rogivande att bara ta sin kopp kaffe och gå ut i trädgården en stund. Inte en bil hörs, inte ens från stora vägen har det hörts någon trafik, vilket annars stadigt är fallet (vissa dagar tror man att man bor bredvid autoban).. En runda runt odlingarna för att se om den jäkla sorken har varit i farten och grävt upp plantorna visar att i natt fick de i alla fall vara ifred.

 
Idag ska det visst bli regn och det känns som om det gör inte ett dugg! Det räcker med att vattna i växthuset, där tomaterna och gurkorna fullkomligt slukar vatten i värmen.
 
Ananastomat jag fått från en kollega :)

Druvgurkorna börjar att ge skörd

En härlig tid är det vi har nu i alla fall och jag räknar äntligen ned mot min semester. En vecka kvar, sedan får även jag bara ta dagen som den kommer, påta i trädgården och planera inför starten av min kostrådgivarverksamhet. Det behövs laddas nu inför en spännande höst känner jag. Ett erbjudande från min arbetsgivare kom för några veckor sedan som jag definitivt inte trott jag skulle få då det redan fanns en kostrådgivare i kommunen- jag får en cirkelledarutbildning och ska hålla i något som kallas för Hälsokörkortet för brukare inom LSS, samt hålla utbildningar för personalgrupper som önskar få det. Det här blir på ett helt annat sätt mot vad jag tidigare gjort, då jag kunnat åka runt på APT hos de som önskat, men som inte fått någon ordentlig spridning att möjligheten för personalgrupper funnits. Intensivt tenderar det att bli då kommunens kostprojekt enbart sträcker sig året ut och fram till nu har inte så många enheter förstått att den här möjligheten finns, eller att det finns en tidsbegränsning. Samtidigt är tanken att mitt företag "Kost & själ" startar sin kostrådgivarverksamhet 1 september, vilket det är en del pyssel med. Så sysslolös på min semester kommer jag med andra ord inte att vara, men det här är ju roliga saker som förhoppningsvis kan leda till något riktigt positivt :)

I vanlig ordning när hjärnan blir överhettad, tar den kreativa hjärnhalvan över dominansen ett tag för att avlasta den andra hjärnhalvan och det blir ett jättesug efter att få skapa saker. Den här gången är det inte stickningen eller virkningen som tagit överhanden, utan symaskinen har plockats fram. Ett lapptäcke till oss själva är på G. Har aldrig gjort något sådant tidigare så det ska bli spännande att se hur det blir. Till "Lavendelgömman" har det blivit några haklappar/dregellappar för de små som dreglande stoppar allt i munnen eller som börjar att få sina första tänder, som gör att dreglet rinner i strida strömmar. Ekologiska jerseytyger naturligtvis, så man kan vara tryggt förvissad om att inget gift från tyg eller färgtryck frigörs tillsammans med dreglet.Ha nu en riktigt skön söndag allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar