måndag 1 maj 2017

Vårvärme, grillat, vitlökssmör och bokhandlar...

Nu händer det spännande saker! Min e-bok "Glutenfritt familjeliv" finns ute på de "riktiga" bokhandlarna, där jag själv alltid har köpt mina böcker :) Igår fick jag reda på att den finns på Bokus.com och idag finns den på Adlibris... Det hela känns både jättekul, men även jätteläskigt. Hur det är så ger man inte bara ut en text, utan det handlar ju även om att man ger ut en del av sig själv, som sedan främmande människor ska bedöma. Min stora dotter tröstade mig när denna tanke slog mig igår och menade att "du försöker ju göra något för att hjälpa andra, klart de uppskattar det mamma!" <3

finns på bl a Adlibris.com

Äntligen är våren här! Idag strålar solen och värmen har kommit med den. Jag har semester under kommande vecka, vilken jag hoppas kunna tillbringa i trädgården. Det är mycket som ska göras nu, det känns som om man ligger efter nu, efter det ordentliga bakslaget som kom tidigare. Förmodligen är det inte så, men jag vill alltid få igång mina skördar så tidigt som möjligt, för att kunna njuta av hemmaodlade, naturligt ekologiska grödor så snabbt som möjligt. Första rädisorna kunde jag skörda i växthuset idag, vilka hamnar i salladen till den grillade flintasteken, som just nu ligger och gottar ute på grillen. Nu är nog Sverige som härligast tror jag :)


Det mjölkfria vitlökssmöret har fått åka in helt kort i frysen, så det hinner bli precis lagom hårt tills det är dags att äta. 


Fördelen med att göra det mjölkfritt blir flera enligt mig; dels är det baserat på vegetabiliska fetter, vilket vi ska byta ut de animaliska fetterna mot, sedan fryser det betydligt fortare, men blir lika fort lagom mjukt när man plockar fram det. Och som tur är, när man inte klarar mjölken något vidare, är inte smaken sämre på något som helst sett. Jag brukar ta 2-3 rejäla drag med smörkniven i smörgåsmargarinet, lägga det i en skål och blanda med ett par pressade vitlöksklyftor och lite örtsalt. Blanda och klicka ut på lite plastfolie, rulla till en korv och frys in. Hepp, enkelt, snabbt och gott!

Ha en fortsatt underbar 1 maj nu alla!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar