måndag 29 maj 2017

Sjögräsnudlar...Näe, men jaa, eller kanske möjligtvis ändå... Mycket märklig konsistens har de dessa nudlar. De smakar ingenting, absolut ingenting, men det knastrar när man tuggar på dem som om man tuggade på grus, men ändå är de mjuka. Hur skumt som helst! Och det krävs nog ett par testomgångar innan jag kan säga om jag tycker om dem eller inte. Någon som tyckte om dem var min sönderstressade mage i alla fall. Inte en reaktion från den kom och i vanliga fall (just nu) så hinner det bara landa i magsäcken det jag svalt, så börjar molandet och illamåendet. Så något extra positivt förde de med sig i alla fall.

Så här gjorde jag med den här sjögräs-nudel-lunchen idag:

Jag fräste en bit strimlad purjolök med en liten tuva strimlad ostronskivling. Sedan hade jag i ungefär 5 st cocktailtomater som jag halverade, cirka 1 msk frysta mangotärningar, 5 svarta oliver som jag skivade, en bit spetspaprika - strimlad, 1 näve babyspenat som jag vände ner i stekpannan. Sjögräsnudlarna sköljer man enbart i kallt vatten (tog 50 g till den här portionen) och vänder sedan runt i den ljumma salladen. Avsluta med att vända ner en halv burk kräftstjärtar.

Ja, jag ska prova någon mer gång, för när man väl vant sig vid det konstiga krasandet från nudlarna, var smaken på övriga rätten riktigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar