måndag 23 januari 2017

Lyxig räkomelett 1 port

Vissa dagar behöver man det där lilla extra till frukost, kanske för att man tränat hårt, eller också bara för att man känner att man behöver den där lilla extra omtanken. Idag behöver jag det där lilla extra för att uppmuntra mig själv och för att jag idag känner att jag är värd det :)


2 st ekologiska ägg
2 msk grekisk yoghurt (vid mjölkfritt kan du använda motsvarande mängd havregrädde)
några drag med pepparkvarnen och cirka 1/2 krm chilipeppar
1/2 röd lök, strimlad
1 msk olivolja
cirka 1 dl oskalade räkor

Blanda samman ägg, yoghurt och kryddor (skippa saltet här, sältan kommer med räkorna).
Om du använder yoghurt i äggsmeten blir omeletten lite krämigare, håller dock inte ihop lika lätt. Men det blir vansinnigt gott och man får försöka fösa ihop den lite snyggt på tallriken i alla fall ;) Med havregrädde istället blir omeletten fastare, men precis lika god!

Värm en liten panna och fräs den strimlade löken ett par minuter, utan att den får färg.Häll sedan över omelettsmeten och grädda omeletten försiktigt.

Lägg upp en blandad sallad på halva tallriken, omeletten toppas med nyskalade räkor och ev en klick grekisk yoghurt som blandats med röd caviar.

Lika gott till frukost, som det passar som mellanmål, lunch eller lättare kvällmåltid! Den som vill lägger till ett riktigt grovt bröd med hela frön och korn i, såå gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar