fredag 7 oktober 2016

Influensa-soppa med kyckling 4 port.

När kroppen kämpar mot virus behöver den bra näring och tillgång på bra vitaminer för att verkligen kunna gå in för det jobbet. Lättsmält mat är nästan ett måste då, så att energin kan gå åt till att bli frisk istället för att smälta "tung" mat. Den här soppan är både lättsmält, näringsrik och vansinnigt god inte att förglömma! Det här är min variant av James Wongs "immunsystem boostar-soppa", och jag har inte med den echinacea rot som han använder sig av, den fungerar alldeles utmärkt bra så här ändå upplever jag…2 liter buljong, (grönsak eller kyckling)
4 drumsticks eller 3 kycklinglår
2 stora gula lökar, strimlade
5 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
12 shiitakesvampar, strimlade (eller champinjoner om du inte hittar shiitake)
1 stor röd chili, urkärnad och strimlad

2-3 vitlöksklyftor, finhackade
5 msk torkade gojibär

Lägg gojibären i blöt i en skål med vatten som precis täcker bären. Låt dem ligga i blöt under tiden som soppan sjuder.
Lägg kycklingbenen i en stor gryta tillsammans med strimlad gul lök, hackad ingefära, strimlad svamp och strimlad chili. Häll buljongen över detta och låt sjuda under 1,5-2 timmar. Ta bort kastrullen från värmen. Vid det laget är kycklingen så mör att det lätt faller sönder. Plocka ur benen ur soppan och lägg tillbaka det kött som följde med upp.
Fem minuter innan serveringen tillsätts gojibären och de finhackade vitlöksklyftorna. 
Servera gärna äggnudlar i soppan!
För den som vill ha en lite extra kick på soppan, garnera soppan i tallriken med ytterligare lite färsk strimlad chili och finhackad vitlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar