fredag 7 oktober 2016

Halsont

I flera veckors tid har kroppen kämpat mot det ena förkylningsviruset efter det andra, men kroppen har avgått med segern varje gång innan förkylningen hann få fäste ordentligt. Men nu orkar den visst inte stå emot mer. Igår på jobbet började huvudvärken smyga sig på och blev allt värre varje halvtimme. Nytt jobb och möte med anhöriga till kvinnan jag blivit kontaktman för gjorde att det bara var att trycka i sig ett par tabletter och hoppas på att huvudvärken skulle lätta så pass att jag inte skulle däcka mitt under mötet. Allt avlöpte väl som tur var och jag klarade hela arbetspasset ut, pust!! Idag sitter förkylningen där den sitter, som en sanslöst irriterad liten slemklump mitt i halsen och jag hatar just den känslan. Den påminner så mycket om tiden med ångest och utmattningsdepressionen, nästan så att en ångestattack ligger på lur där bakom hela tiden. Men det har jag gett mig fanken på inte ska ske igen!! Som tur är har jag långledig helg och kan bara ta det lugnt och vila.

Igår fick jag plocka fram min variant av "immunsystem boostar-soppan" som James Wong gjorde i TV-serien "Trädgårdsapoteket" för flera år sedan (jag gillade det engelska namnet bättre "Grow your own drugs"), till min äldsta dotter som ringde eftersom hon och sambon också börjat bli sjuka nu och det går inte med högskolestudier och tentor som avlöser varandra.. Soppan är sanslöst god, dock har jag gjort om den lite för att passa alla i familjen här hemma och tydligen föll den även dotterns sambo i smaken för han hade uttryckt det som en "helvetiskt god soppa"! :)
Den får bli lunch här hemma idag och så får kroppen hjälp att mota bort denna nedrans förkylning också, hepp!!

Trevlig helg nu alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar