fredag 12 augusti 2016

Mia´s festliga spetta

Det här receptet fick jag för massor av år sedan av en nära vän och kollega, då jag hade träffat en nya kille som det var dags att bjuda på god middag. I år har han och jag varit gifta i 16 år (tillsammans i 21) vilket säkerligen är spättans förtjänst till stor del, eller vad tror du Mia??!! ;)
Det fanns inga måttangivelser på receptet då och det är precis så jag delar det vidare här, man använder mängder efter hur många man är som ska äta helt enkelt.. Ingredienser:
spättafiléer eller annan plattfisk, paneras och steks
gul lök
champinjoner, färska (eller kantareller om det är säsong för det fungerar bra)
dill (mycket dill att täcka fisken med innan svampen och löken)
salt och peppar
räkor
grädde

Salta och peppra filéerna försiktigt.
Jag dubbelpanerade fisken genom att ta de tinade spättafiléerna och först vända dem i rismjöl, sedan doppa dem i uppvispat ägg och vända dem i glutenfritt ströbröd. Stek den panerade fisken och lägg dem sedan i en ugnsform.


Klipp rikligt med dill över (vilket Mia betonade vikten av den gången minns jag).
Stek hackad lök och champinjoner. Fördela över fisken.
 Häll över grädde, så pass mycket att det precis täcker fisken (jag använde Oatly imat) och ställ in i ugnen på 175° en stund så att grädden får koka in lite.
Lägg på räkor precis innan servering. Idag lägger jag räkorna i en skål så att var och en får ta om de vill, "tokig-i-räk-genen" har inte nått alla i familjen nämligen ;)

Servera med kokt potatis (pressad är gott till om det inte är färskpotatis som används förstås).

Trevlig och god helg nu alla!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar