fredag 19 augusti 2016

Att det ska vara så svårt...

…att hålla fast vid prioriteringar och bibehålla fokus på det man från början verkligen har velat göra OCH påbörjat. Åtminstone är det svårt för mig, men jag lär mig så sakteliga att lyssna inåt och känna av vad det är JAG vill och önskar. Tillhör detta också klimakterie-besvären, just att vara dålig på att behålla fokus?? Jag undrar ärligt alltså, inte för att jag varit bra på det tidigare, men nu är det extremt!! Jag har alltid velat bli antingen dietist eller kostrådgivare och eftersom jag inte har någon större längtan efter att flytta ifrån min familj under flera års tid för att plugga till dietist fick det nu bli studier till kostrådgivare. Det är sååå kul!! men jättesvårt också stundom, mycket svårare än vad jag hade trott det skulle vara. Nu nosar jag på mållinjen och hade börjat göra upp planer på hur mitt företag ska "se ut", vilken min målgrupp ska vara o s v och vad gör jag då? Jo, byter fokus och helt plötsligt står jag där och har sökt 17 olika distansutbildningar inom pedagogik, en helfartskurs på 30 hp ren pedagogik och har i tanken att jag ska nog arbeta som stödpedagog…. Va??!! Nog för att jag måste ha en "säker" inkomstkälla, men det har jag ju! Jag arbetar som stödassistent och tycker om mitt jobb, jag har den stora turen och lyckan att ha suveräna arbetskamrater och en suverän chef som accepterar att jag bara vill jobba 50% för att klara av mina studier och när kostrådgivarutbildningen är klar fortsätta med den procentsatsen för att kunna starta upp ett företag. Så vad styr du med kärring??!! Hur som helst så vaknade jag med ett kristallklart huvud idag (för ovanlighetens skull nu mera) och insåg att det höll på att braka hän fullständigt, så in på antagning.se och bokade av alla de kurser jag stod som reserv (1:a reserv på pedagogiken, så den var ju mer eller mindre klar..) och nu får det bli fullt fokus på att klara av kostrådgivarutbildningen!! Jäklar att det ska vara så svårt!

Idag blir det inga nya recept, ska börja jobba redan kl 12.00, slutar kvällen och lika över helgen, så får vi se vad huvudet klarar av nästa vecka istället. Nu ska jag ju börja läsa bl a om hur råvaror ska tillagas på bästa sätt för att alla näringsämnen ska bibehållas på bästa sätt och sedan blir det till att experimentera med olika råvaror. Kanske kan det bli något nytt och förhoppningsvis gott då :)

Ett "gammalt" recept på god helgmåltid kommer här, passar ju bra nu när kantarellerna äntligen börjar dyka upp.

Ha en riktigt trevlig helg nu alla!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar