fredag 29 april 2016

Stundande högtider

Idag är det ingen vanlig dag, för idag fyller mellanbarnet 18 år! Men gode värld vart tar tiden vägen, seriöst alltså?! Det blir inget ordentligt firande idag hemma, utan det tar vi med släkten i morgon istället. Då har vi beställt fint väder så vi kan vara ute och grilla och njuta… Så återstår det att se om vädergudarna lyssnar på oss då. Ikväll ska Emil ut och fira med att gå på puben med storasyster och hennes pojkvän, då det ju faktiskt blir "lagligt" för honom med en drink på puben. Öl blir det inget för en glutenallergiker (om det inte finns glutenfria alternativ dit de går förstås), men å andra sidan räcker det förmodligen med en liten drink så här första gången. Misstänker att det bara är hela grejen, att kunna gå ut och göra en "vuxengrej" utan målsman med sig som lockar mer än själva drycken.Nästa högtid som kommer blir om bara 1,5 mån (lika otroligt det!) då det är student för Emmy. Innan dess ska hon på bal, vilket blir om bara ett par veckor. Klänning har vi redan köpt, nu måste vi ut och leta skor bara.


Jag ska börja baka lite till studenten snart i alla fall tänkte jag eftersom det kommer att vara nog med att fixa maten under den veckan det beger sig. Tårtor får bli de gluten- mjölk- och nötfria Budapest- tårtorna, eftersom de går alldeles utmärkt att frysa, vilket ju är smidigt i det här läget. 
Jag tror att jag ska baka ett par goda buffébröd också, eftersom vi ska ha lite kallskuret, sallader o s v att bjuda på då till mat.

Nehej, lite koststudier nu då innan plikten för den här helgens jobb kallar. Sedan blir det en snabb repa till Interflora för att köpa en vacker blombukett till MIG!!! Jo då, för jag fick ett presentkort där av min faster och ytterligare ett av makens farbror när jag fyllde härom dagen, så inför helgen vill jag att buketten ska stå och förgylla matbordet.
Av maken fick jag det äppelträd jag önskade mig <3 vilket ska ner i jorden så snart det snöblandade förbaskade regnet slutar!!

Trevlig helg alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar