söndag 24 april 2016

April i SverigeBalkansipporna blommar så fint

Den här helgen har innehållit aprilvädrets alla nycker som går. Allt från sol till hagel och storm inom loppet av bara några timmar, sedan sol men isande kyla till sol och värme straxt efter det… Ja vad kan man säga, det är april i Sverige!

Anders och jag har för första gången sedan flera år tillbaka haft huset alldeles för oss själva, vilket kändes mycket märkligt. Vi konstaterade dock att det är bara att vänja sig för inom inte allt för många år kommer det bara att vara vi två här. Agnes kommer ju att bo kvar åtminstone 6-7 år till, men med tanke på hur fort åren gått fram till nu från när Emmy och Emil var små, handlar det om bara ett andetag!!

Husbygge har stått på agendan för oss denna helg i alla fall. Först hos svärföräldrarna och sedan här hos oss, så vi har inte saknat sysselsättning trots tomt hus ;) Trädgårdsarbetet får vänta lite till, då jorden är alldeles för kall för att plantera i ännu så länge. Dock har hästgödselhögen vi har efter vår kuse-buse med kompisar kommit väl till pass i jordförbättrande syfte så länge. Jag har lagt på gödsel runt buskar och i pallkragar och idag la jag på lite mer jord ovanpå det och så håller jag tummar och tår för att det snart ska vända temperaturmässigt och bli varmt och planteringsvänligt. Under tiden får man njuta av de vårblommor som trotsar kyla och isande vindar och blommar så grant ändå..

Passar på att göra en enkel men värmande middag tills alla kommer hem och vi samlas igen; kycklingfilé med grönpepparsås på enklaste vis.

Ett härligt "vilorum" är tanken att detta ska bli

Spisen ska vara kvar och skänka värme till hösten/vintern

Vackraste porslinshyacinterna

Första sådden är på gång; sallad och rädisor, i växthuset
Jag älskar min ormhassel, lika vacker nu som med blad

Julrosorna blommar tappert i kylanInga kommentarer:

Skicka en kommentar