måndag 29 september 2014

Berusande dofter!


Vilken härlig dag det varit idag, med sol och alldeles lagom varmt! Jag älskar den tidiga hösten, med alla färger, dofter och lagom temperaturer, som det faktiskt kan vara vissa dagar.
Jag passade på att sitta på det soluppvärmda brunnslocket och rensa svampen som Anders, Agnes och jag plockade här i närheten i går kväll. Till middag idag blir det nämligen skinkstek, sjuden i färska örtkryddor, lite alkoholfritt vin och uppskivat äpple, med kokt potatis och så stekt blandsvamp (mestadels trattisar, men någon deciliter gula kantareller fann vi med) och sås. Dofterna sprider sig här i huset nu, när gjutjärnsgrytan står och puttrar och sjuder. Det hör också den härliga hösten till, det här med puttrande, väldoftande grytor, rotsaker och svamp i massor!! :)

Berusande dofter blev det i växthuset också, då jag klippte ner de basilikaplantor jag sått tidigare. Även salvian blev friserad lite. Det är så bra att ha lite färska örter i frysen, att ta fram för de där extra smakerna man gärna vill åt….

Äntligen har Chili de Cayenne börjat bli röda

Örterna är klara för skörd

Småbladiga basilikan är som ett litet snår

Vilken doft!!!!

Åhh tomaterna börjar bli röda även dem!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar