fredag 8 augusti 2014

Ledigt och äntligen lite mat/bak igen.Igår var min sista arbetsdag på mitt semestervikariat. Gud, tiden har verkligen rusat iväg och två månader svischade bara förbi. Nu har jag trivts otroligt bra och haft både roligt och trevligt med ordinarie personal och andra semestervikarier, så det är väl inte så konstigt att tiden då sprungit iväg. Det är med blandade känslor som vardagen kommer tillbaka i vanlig lunk igen.
Jag blev i alla fall rikligen bortskämd av äldsta dottern när jag slutade straxt efter lunchtid igår, då hon stod och lagade glutenfria amerikanska pannkakor till sina syskon och mig. För att inte tala om hur skönt det var att hon själv gjorde helt rent och snyggt i köket efter vi ätit och sedan startade diskmaskinen. Nope, det har jag inte varit bortskämd med tidigare, men hon har lärt sig så mycket och vuxit otroligt mycket på det sommarjobb som hon haft över sommaren, på mysiga Café Sundet i Arkösund!

Emmy och jag bestämde oss i alla fall för igår att vi var värda en riktigt god efterrätt, som belöning efter den här sommaren, så vi bakade en härlig chokladtårta, som man gör helt utan mjöl och mjölk. Prova den!

Idag har jag fått stå för lunchen själv då och det fick bli ett gäng glutenfria mini-calzones. Min förhoppning är att detta var starten på lite ny energi i köket nu igen, så att det kan komma lite fler mat- och bakrecept härifrån igen :)

De här mini-pizzorna fungerar utmärkt som en lättare lunch, men jag skulle även kunna tänka mig dem på buffébordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar