fredag 8 augusti 2014

Glutenfria mini-calzone 12 st


50 g jäst
4 dl laktosfri mjölk, alt vatten+0,5 dl grädde (jag hade Oatly imat) eller kesella
2 msk fiberhusk
2 msk olja
2 krm salt
8 dl finmix (Lailas glutenfria mjölmix)

Smula jästen i degbunken. Värm mjölk, grädde och olja tills det är fingervarmt och häll det sedan över jästen. Häll i fiberhusk och rör degspadet ordentligt. Låt stå cirka 5 min. och blanda sedan i salt och mjölmix. Blanda till en smidig deg, som får stå övertäckt och jäsa i 30 min.

Ta upp degen på antingen ordentligt mixmjölat bakbord, eller om du som jag använder dig av en bakduk av silicon. Forma degen med lätt hand till en rulle, som du skär i 12 bitar.

Kavla ut varje bit så tunt du kan och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 

Fyllning:

Jag använder mig av Zetas supergoda, färdiga pizzasås på konserv.

För övrigt tar du och fyller pizzan med det du har hemma helt enkelt. Jag använde den här gången lite skivade champinjoner, riven ost, strimlad smörgåsskinka, skivade gröna oliver och skivade körsbärstomater.

Bred på lite pizzasås på pizzan, men lämna minst 2 cm kant runt om. Lägg fyllningen i mitten på pizzan och sedan viker du över halva pizzan, kant i kant med den andra halvan. Jag använder lite uppvispat ägg som "lim", innan jag rullar ihop kanten.

Ställ in i 250° varm ugn, mitt i ugnen, i 10 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar