fredag 2 maj 2014

Sockerkaksbakelser à la 40-taletI morgon ska vi fira Emil, som fyllde 16 nu i veckan, tillsammans med mormor, farmor och farfar. Jag har roat mig med lite bakning idag, så att det kan bli något annat än en slät kopp kaffe :)
Tog fram det gamla häftet "Hembakning, råd och recept från Mazetti bakpulver", som är från 1944. Det är så roligt att veta att mormor gjort just av de här kakorna till mamma, när hon var i småskole-åldern.
Jag valde idag ut "sockerkaksbakelser", som faktiskt är en riktigt smart liten mjuk kaka. Jag använde mig av receptet på gluten- och mjölkfria kärleksmums och hällde ut smeten på bakplåtspapper i en något större form än vanligt, så att kakan inte blev lika hög som den blir annars. När den var färdig och hade kallnat, tog jag ut små månar med hjälp av ett pepparkaksmått och la sedan ihop dem två och två, med lite lemon curd mellan. Sedan blandade jag ut florsocker med färskpressad citron och la ett lager ovanpå varje kaka. Så blev det då små sockerkaksbakelser à la 40-talet :)
Kakan som blev över, efter att jag tagit ut månar, blev till smulor som är alldeles perfekta att använda till  Arraksbollar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar