söndag 4 maj 2014

Hemgjort pålägg


Så var det dags att fixa lite pålägg igen. Nu när det varit påsk så säljs helgskinkorna ut billigt och det är bara att passa på, så att det blir lite gott och "ogasat" pålägg. Jag gjorde en kryddskinka den här gången med, men istället för att packa in den i kryddor och folie och först baka den en stund, penslade jag med honung och ägg och gjorde ett "ströbröd" av kryddorna. När den kallnat helt är det bara att plocka fram skärmaskinen igen.


Jobbhelg blev det igen, men det kan vara väldigt inspirerande ibland har jag märkt :). Jag kokte högrev till pepparrotskött på jobbet idag och blev så himla sugen på det själv, så det fick bli en sväng förbi City Gross på hemvägen för att införskaffa en högrev och färsk pepparrot. Gott ska det bli till kvällen med andra ord.

Hoppas ni har haft en skön söndag nu och att solen lyst lite på er också. Kallt som tusan är det, men solen värmer bara man hittar lite lä…

Vår rödtopp hittade jag när jag kom hem, lojt nedmyst i sängen, i full färd med en noggrann tvättning innan tuppluren infaller :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar