måndag 7 april 2014

Enkel och god gratäng idag...

Agnes gör Jumbo fin inför lektionen

Alla tre tjejerna lyssnar uppmärksamt på vad som ska göras
Igår var det åter dags för Agnes och hennes kompisar att ha ridlektion. Jumbo är så otroligt lätt att ha med sig och Agnes är mycket stolt över att kunna lasta av honom själv. Pålastning har hon inte velat prova ännu, men jag är övertygad om att det skulle gå precis lika bra, eftersom han är en gammal rutinerad räv i transportsvängen.
Tjejerna var som vanligt mycket duktiga alla tre och lyssnade noga på vad ridläraren sa och kämpade tappert på för att göra vad de skulle.

Idag har jag jobbat fram till e m, så middagen fick bli något som gick relativt snabbt och som kunde sköta sig själv. Det fick bli en enkel potatis-och köttfärsgratäng, eftersom det fanns fräst och kryddad köttfärs kvar i kylen sedan helgen. Jag varvade ganska tunt skivad potatis, jordärtskocka och skivad gul lök med köttfärsen, ungefär som när man gör en Jansson. Kryddade med salt, svartpeppar och lite chilipulver och avslutade med att hälla över Oatly imat. In i ugnen på 200° i ungefär 45 min. Jättegott blev detta enkla och det tog slut i en rasslande fart. Blev ombedd att göra det fler gånger, så det får man väl säga var ett bra betyg på något så enkelt :-)

Passade på att ta ett varv i trädgården nu ikväll när solen äntligen tittade fram, efter en dag med duggregn och tunga moln. Så härligt det är och så fint allt kommer fram nu! I helgen som var började jag att jordförbättra i pallkragar och runt buskar och rabbatter, samt la ett lager hästgödsel på trädgårdslandet, med ett halmtäcke över sig sedan. Det kommer få stå så nu fram till att det blir dags för sådd och odling, så hoppas jag att maskarna gör sitt jobb under tiden. Det här med täckodling har helt klart blivit min grej, mycket resultat med inte alltför mycket slit.
Plastväxthuset kom fram med och jag kunde inte låta bli utan testade att så lite vintersallad där i, samt lite persilja. Vet inte alls om det funkar, det är förmodligen för tidigt ännu, men jag kunde helt enkelt inte hålla mig längre, odlingsfingrarna bara kliar!!

Plastväxthuset är på plats

Täckodling är grejen!!

Jag älskar min trolska Ormhassel

Klematis har stora bladknoppar redan


Lite vårfint vid trappan

Löjtnantshjärtana är på väg upp otroligt fint och kraftigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar