söndag 23 mars 2014

Vår-grill och försvunna julrosor!

Det är hemskt att gå upp tidigt, tidigt på morgonen, för att sedan åka 06.15 för att börja arbeta 06.45! Men så här på e m och kvällen, när solen fortfarande skiner, det är lite lite värme kvar i luften och maken tänder grillen för middagen, då gör det inte ett dugg längre att man fått gå upp i ottan. Tvärt om känns det istället helt ok att slippa jobba kväll då...
Ikväll blev det godaste nötfärsburgarna med hembakat, glutenfritt hamburgerbröd till. Mmm, lyx och en härlig avslutning på den här helgen.

Glutenfria hamburgerbröd


Det börjar hända lite i trädgården nu, krokusar står ståtliga, löjtnantshjärtana vid husväggen har vuxit till sig ordentligt och en mini-iris (Katherine Hodgkins) blev det i år. Det ser däremot ut som om irisarna  har spridit sig, så jag hyser en förhoppning om att det kommer desto fler blommor nästa år. Något som är riktigt skumt är att mina vita julrosor är helt borta! Jätteskumt alltså! De har spridit sig något enormt de senaste åren och förra året fanns det massor av stora, vita blommor och många plantor. I år är de helt väck och jag har ingen aning om när eller hur det gått till. Där en av de största plantorna har stått, finns bara en kal fläck kvar. Finns det någon insekt eller djur som äter julrosor??

Löjtnantshjärtan på uppväxt

Mini-iris

Var är mina julrosor??!!

Härliga krokus

Övriga vårtecken är att vårstädning är inledd på tomten. Maken tyckte jag skulle passa mig så att jag inte råkade ta fel bil på väg till tidigt morgonarbete idag, eftersom en av hans gamla står och väntar på att skroten ska hämta den. Det var väldigt nära att det blev fel ja ;-)

Luftigt åk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar