fredag 7 mars 2014

Testar lite nytänk på glutenfria tekakor..

..idag. Jag har gjort efter mitt vanliga glutenfria tekakerecept, men så tänkte jag prova att baka ut dem direkt istället för att låta degen jäsa i bunken först, och låta de utbakade tekakorna jäsa på plåten runt 50 min istället. Min tanke är att eftersom den glutenfria degen lätt förlorar i volym när man har jäst den och sedan bakar ut bröden, så borde det vara bättre att göra på det här viset. Dessutom testade jag att istället för att blöta händerna med vatten vid utbakningen, för att slippa använda mer mix så att bröden riskerar att bli stenhårda, så använde jag vanlig rapsolja på händerna. Herregud så bra det funkade!! Att man inte tänkt på det själv tidigare. Nu var det en kock på TV som tipsade om detta när han bakade ut "vanligt" bröd, vilket han tyckte var kladdigt (hahaha tänkte jag då, han kan inte ha provat att baka glutenfritt), ett tips som man då lätt tog till sig eftersom det här hanteras KLADDIG
deg ;-)..

Skön-väder idag, trots brist på sol, så efter brödbaket blir det lite trädgårdsarbete ÄNTLIGEN!

Slutresultatet av mitt lilla bakexperiment; Kanon! Kommer definitivt att göra så här med vad det än är för glutenfritt bröd jag bakar. Kan varmt rekommenderas! Och eftersom det är fredag idag och resultatet av tekakorna så bra, så vankas det allt en räkmacka till lunchen här….Ha en trevlig fredag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar