söndag 16 mars 2014

Lektioner man inte behöver tjata om.

Strålande vackert väder har det varit idag, men ack så kallt det blåst. Det känns att det kommer att komma mer snö endera dagen igen. Vi började dagen med att åka till våra vänner hästarna, så att Agnes kunde öva lite på sin ridläxa. Idag blev det ingen ridlektion, eftersom hennes ridlärare var på hopptävling själv. Vi håller tummar och tår för att det gått bra för Sara och hennes vackra Constantia!
Det här var i alla fall en läxa som man inte behöver tjata om att den ska bli gjord, utan Agnes red sitt pass på banan, i isande vindar och med stela fingrar, för att sedan avsluta det hela med en liten skogsrunda. Det var betydligt behagligare i skogen, där träden fångade upp mycket av vindarna och kylan.


Jag hade först tänkt att ta ut Oliver en stund på banan med, men han tyckte det var så himla skönt i solen i hagen och hade lagt sig ner för att lapa sol och sova en stund. Hade inte hjärta att få upp honom då, för en stunds "malande" på banan, som han ändå inte är så speciellt förtjust i. Han fick jobba ordentligt igår i alla fall, när Anna tog ut honom på en långtur, med galoppracing till hans stora förtjusning :-) och hon skulle ta ut honom på en tur nu på e m med, så jag tyckte att han gott kunde få ha det skönt där i solen istället…

Liggande pratstund med husse

Så skönt så ögonen bara åker ihop :)
Väl hemma från stallet hade barnens farmor och farfar kommit och bjöd på gófika, inte alls illa genomfrusna som vi var :-)

Sedan har det rullat på i hysterisk takt som vanligt när det är söndag… Agnes har precis åkt iväg på ett kalas i klätterhallen, vilket hon såg fram emot mycket efter att vi såg på Gladiatorerna igår ;-) 
Emmy är ute och övningskör, Emil har cyklat med en kompis (hurr, jag fryser bara jag tänker på det) och själv har jag värmt mig framför spisen genom att baka bröd inför kommande vecka. Det fick bli glutenfria tékakor idag med, men jag är hemskt sugen på de glutenfria brödkakorna, så dem ska jag nog ta och baka  någon dag i veckan. 

Middagen är alltid lika klurig på söndagskvällen tycker jag, eftersom både ork och fantasi tryter hos mig då. Det får bli en marinerad och stekt lax med pasta, ärtor och champinjoner tror jag. Jag marinerar laxbitar (under tiden som de tinar) i en blandning av 2 msk fisksås, 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk rårörssocker, lite chiliflakes, en bit hackad ingefära och en halv hackad gul lök. Sedan tänkte jag bara steka dem och servera med glutenfri pasta, champinjoner som fått steka ihop med lite purjolök och kryddats med lite nymald peppar och sedan blandas ner i den färdiga pastan. Rör ner lite gröna ärtor i det hela också, så tror jag det blir bra…. 

Dags att peta in en pinne i brasan igen och sedan vända på laxbitarna lite. 
Hoppas Ni får en bra kommande vecka, själv hyser jag goda förhoppningar om just en bra vecka, med lite lagom arbete och kanske ett par ridpass innan nattningen i stallet. Ha det gott!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar