torsdag 13 mars 2014

Gilla läget!

Jag har en påse med svenska, ekologiska och fina rödbetor i kylen och det är soppa i skolan idag, vilket i sin tur innebär att det kommer hem ordentligt hungriga barn från skolan. Vad kan man hitta på då? Det var länge sedan vi hade kycklingstroganoff med rödbetor, så det får det nog bli. Sedan kommer vi då till bekymret vad man ska ha till? Vi som inte kan äta bulgur gick över till quinoa istället, vilket man kan göra mycket gott med och som är en jättebra vara. Men så kommer vi då till det etiska bekymret där, eftersom när vi i västvärlden tagit till oss denna kanonbra växt och äter den ofta i vart och vartannat hushåll, har det tydligen medfört att priserna på det i dess odlingsländer, har stigit så att befolkningen inte har råd att köpa sin basvara längre. Ris då? Ja riset innehåller arsenik och bör inte intagas så särskilt ofta, vilket jag känner personligen blir ALDRIG, eftersom jag ska servera mina barn en tallrik gift i så fall!! Det får m a o bli glutenfri pasta till och var nu snäll och kom inte med vad för skit som DEN innehåller, tack! ;-) Nej, tror faktiskt jag ska börja avskärma mig lite, sluta läsa så mycket  och inte tänka alls… Kommer jag ju inte att kunna hålla, det vet ju jag med. Det handlar ju faktiskt om mitt jobb att försöka hålla familjen frisk och dessutom vill jag ju läsa vidare till fytoterapeut och då MÅSTE jag ju veta vad som händer med  vår miljö, växterna och hur maten vi stoppar i oss ser ut/är. Så jag kommer alltså tjata vidare om ekologiskt, etiskt o s v, det är bara att gilla läget, det försöker jag göra :-)Annars skiner solen på oss idag och det är bara hur härligt som helst. Jag är ledig och ska roa mig med tvätten, som når från golv till tak… Det positiva är att det faktiskt går att hänga ut tvätten på tork, om man bortser från pollen då. Meeen, det finns bra tabletter mot det med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar