tisdag 4 mars 2014

Fettisdag


Idag ska man alltså äta semlor. Och jag som startade mitt "nya och sundare" liv igår ;-)!
 Jaja, jag ska iväg och träna ikväll, så det är lika bra att fylla på med lite extra energi och jag kan nog tycka att ett gott bakverk kan räknas in i ett sunt liv, för visst mår man bra av något gott ibland också?!
Men en vanlig semla blir så stampig tycker jag och man brukar kunna bli äckligt mätt av dem, inget bra innan ett träningspass, så det fick bli en "lättare" variant på gluten- och mjölkfria petit-chouer istället. Och gode värld så gott det blev!! 


Mormors blåbärssylt i grädden blev kanon!

Jag rev lite mandelmassa grovt och blandade ut den med lite grädde, bara lite lagom sådär så att det gick att breda ett tunt lager på botten av de delade petit-chouerna. Alla utom Emil ville ha lite av mormors blåbärssylt i "vispgrädden"= Carlshmans luftig visp, vilket blev helt perfekt till den här bakelsen. Avslutade med lite florsocker på locket, helt i stil med en riktig semla :-) 

Så, nu iväg till Pilates-lektionen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar