onsdag 26 mars 2014

Blandsaft

Och vad gör man en ledig dag som börjar så här då?:
Ja det är väl mycket som borde göras här hemma, efter över en veckas arbete utanför hemmet. Men med lite eftertanke och lyssnande på vad kropp och själ säger, får det bli en alldeles lugn dag, utan en massa måsten. Det mest avancerade jag tänker göra är att ta hand om tvätten (som ju faktiskt i stort sett sköter sig själv, bara jag sköter i och ur-plock), och städa ur kyl och skafferi inför storhandeln ikväll.
Först hade jag tänkt vara duktig och baka bullar, men duktig känner jag mig alltså inte idag, utan bullarna får allt vänta till en annan dag. Nej, istället hittade jag en massa bär som låg och tog plats i frysen, 2 kg allt som allt, varav cirka 1,5 kg var röda vinbär, som följdaktligen hamnade i en kastrull för att under dagen förvandlas till god blandsaft.

Under tiden den står och självrinner i en sil, tänker jag bädda ner mig på soffan under en filt och läsa "Varför gråter inte Emma?", som jag fick låna av en härlig väninna igår. Tack Sissi, jag började läsa lite innan alla hunnit iväg och precis som du sa fångades jag direkt och hade mycket svårt att lägga ifrån mig den sedan!! Så m a o kommer det inte att bli så mycket mer gjort här idag ;-)

Ha nu en härlig dag alla vänner där ute och försök att hitta åtminstone en stund för dig själv och bara var och andas!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar