söndag 16 februari 2014

Kladdigaste kakan och vårkänslor på G

Idag har det varit häst större delen av dagen. Innan lunch hade Agnes ridlektion, sedan var det hem en stund för att äta lite värmande soppa (det blåste ganska kallt på f m här) och efter det åkte Anders och jag till Oliver för att ta ut honom på en promenad. Han har tappat en sko igen, alltså gick vi med honom i grimskaft en sväng i skogen istället. Kan tala om att hästarna säger att våren är på G och börjar få vårkänslor, det var ystert värre när vi kom tillbaka till stallet igen. Noah kom galopperande i full fart nere i hagen, då vi gick förbi med Oliver, som i sin tur gärna ville göra likadant. Kan säga att jag var tacksam att det var Anders som höll i honom i det läget, som har lite mer tyngd att lägga bakom när Mr Ollie får fnatt!! I vilket fall som helst så var det en glad och busig häst och ingen surkart, efter skogsturen. En runda som till Ollies stora glädje innehöll gott blåbärsris och ljung, mums!

Spanar efter rådjuret vi såg spår efter??

Lycka är gräs som tittar fram :-)
Vi hade i alla fall en himla tur, för lagom när vi kom fram till stallet och skulle hämta Oliver, slutade det att regna och solen tittade fram. Knappt man trodde det var sant!

Tillbaka i hagen hos kompisen, för en stunds solning...
Till kvällsmat fick det bli godaste varma mackorna med bacon-, purjolök-, creme fraiche röra, tomat och ost-topping. Efterrätt blev den kladdigaste kladdkakan på den här sidan året (ännu så länge i alla fall). Jag gjorde den "lite på en höft", men den blev faktiskt riktigt god! 

Vispa samman 3 ägg och 2 dl socker. Smält 100 g margarin och när det smält, dra bort från plattan och låt 1/2 dl chokladknappar smälta i margarinet. Rör ner 1 1/2 dl finmix, 1 tsk bakpulver och 2 msk kakao i äggsmeten, samt rör ner chokladmargarinet. Blanda till en slät smet. Häll över i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 150° cirka 30 min. 
Bäst blir nog kakan om den får stå kallt en liten stund så att den "sätter sig" lite.. 

Kladdig och mycket god!

Varma mackor på GInga kommentarer:

Skicka en kommentar