söndag 26 januari 2014

Kajsa Wargs kryddskinka

Ica Maxi sålde ut färdigkokta julskinkor från Scan häromdagen, för ynka 10 kr/kg, vilket hade varit vansinnigt av mig att bara gå förbi, så självklart slank en ner i kundkorgen ;-) Tänkte att om man griljerar den och sedan skivar upp på vår skärmaskin, så har vi både tillbehör till middagar och smörgåsmat under ett bra tag. Men en julskinka har jag ju ingen lust att göra, så det blev att ta fram Bonniers stora kokbok och fram med receptet på Kajsa Wargs goda kryddskinka. Perfekt som smörgåsskinka! Problemet blev bara att det receptet avser en okokt skinka, där kryddorna bakas ihop med skinkan, inlindad i folie. Så alltså blev det att ta fram den egna, inneboende "Kajsa Warg" och tänka att man tager vad man haver och försöker göra nå´t eget av det. Vilket blev:

2 kg färdigkokt skinka. Skölj av den och skär bort ev svål och fett.

Kryddblandningen:

1 msk hel kryddpeppar
1 tsk hela kryddnejlikor
1 msk torkad rosmarin
1 msk fryst basilika
2 msk fryst, hackad persilja
4 mindre lagerblad (alt 2 stora kan jag tänka mig)

Mortla alla kryddorna till en väldoftande smet, som du sedan klappar in hela den färdigkokta skinkan med. Lägg skinkan på en plåt med ett folieark på, samt lägg ett folieark över skinkan.
Sätt in den i 225° varm ugn i cirka 15-20 min. Ta sedan av foliearket ovanpå skinkan och låt den gå ungefär 8 min till. Ta sedan ut den, låt den svalna och skiva upp den.

Mycket gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar