söndag 12 januari 2014

Bönorna i blöt....
inför morgondagens bönkok. Har fått ett önskemål från Agnes om böngryta och baguette, vilket jag ska försöka få till någon dag nu tänkte jag. Det blir alldeles utmärkt, nu när vi avslutat veckan med en hederlig söndagsstek, vilket inte är alltför ofta i det här hushållet, ska erkännas. Men det blir extra festligt när det blir ett sånt tillfälle och idag fick det bli en slottsstek med potatis och mjölkfri gräddsås. Mycket gott och lite passande, då Emmy bjöd hit pojkvännen på middag idag. Lite chokladpudding som efterrätt och det känns som man inte kommer kunna äta mer på en vecka ;-) I vilket fall som helst ska kommande vecka gå lite mer i vego-matens tecken är tanken. Eller halv-vego, eller vad det kan heta.. mindre kött och kyckling blir det i alla fall och mer rotsaker, bönor och fisk.

Agnes köpte sig en ny säkerhetsväst till ridningen igår, av de pengar hon sparat under det gångna året, samt julklappspengarna hon fick. Mycket nöjd med sitt köp var hon ju tvungen att testa den idag och det blev en liten skogstur som mynnar ut mot en väg till en närliggande gård. Isvindar gjorde att vi vände innan vi kom fram, men både Agnes och Jumbo var jättenöjda ändå. Både Anders och jag fick använda apostlahästarna idag, eftersom Oliver återigen tappat en sko. Men vi har hittat världens bästa hovslagare, som dessutom finns alldeles i närheten, så hon kommer redan på tisdag och sätter dit den igen. Det är andra gången på bara ett par veckor som hon får rycka ut så här till Oliver. Hoppas det är slut på det nu, när kylan och snön har kommit och det inte är en sugande gyttjevälling som hela tiden vill sno åt sig hästskorna!

Pigg o glad Jumbo, frusen Agnes ;-)

Oliver kom med fart när vi gick förbi hagen..

..och tittade långt efter Jumbo
Oliver kom med fart mot oss när vi kom tillbaka från turen igen. Han stod och tittade långt efter Jumbo och sedan bar det av i full galopp i hagen och upp till ovansidan, där han och Noah stod och tittade tills Jumbo kom ut igen. Knasbollar :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar