måndag 23 december 2013

Mammas kålrotslådacirka 900 g kålrot
100 g morötter

Koka dem i mindre bitar, gärna i buljong eller skinkspad, om det finns kvar efter skink-koket.
När rötterna är riktigt mjuka, mosa sönder dem till ett fint mos. Jag använde mig av min purépress, vilket räckte för att göra allt till ett slätt mos när jag blandade i följande:

2 msk glutenfri finmix
1 1/2 dl Oatly imat
1 ägg
1 1/2-2 msk sirap
(malen ingefära, muskot, vitpeppar)

Blanda ner dessa ingredienser i moset och smaka sedan av med lite ingefära, muskot och vitpeppar om du vill. Har du kokat rötterna i buljong eller skinkspad, behövs inget salt, annars smakar du även av med lite salt. Mamma brukar nöja sig med vitpeppar i, men jag är helt såld på ingefära och muskot, så jag kan varmt rekommendera dem som smakhöjare i...

Häll över moset i en ugnsfast och smord form. Strö över glutenfritt ströbröd och sätt in formen i 200° varm ugn på nedersta falsen i cirka 45 min. Tips: om du gör lådan i förväg och sedan ska värma den, kör den bara 35 min första gången och de sista 10 min blir när du värmer den.

Hyvä joulua!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar