måndag 23 december 2013

Hyvä joulua - God Jul!!

I morgon är det då doppare-dagen. Idag har vi firat in julen lite i förskott med mamma och Pauli, samt ena syster med familj. Alltid lika kul att ses allihop och i år bestämde vi att det får räcka med julmat på julafton, så mamma hade gjort några riktigt delikata pajer istället. Mums!

Själv håller jag på med det sista ikväll, typ griljera skinkan och göra mammas kålrotslåda. Det är första gången jag gör den själv i år, annars brukar vi alltid äta julbord hos mamma på julaftonsförmiddagen och då finns den där, fix och färdig. I år firar vi här hemma innan jag åker till jobbet och då kändes det som om jag får göra den själv då, för med ska den vara. Det är inte mycket finskt annars vi har med, så det känns som om den får stå för den sidan...
Något annat som jag tänker ha på vårt julbord i år, är glöggstekta kycklingfiléer. Jag experimenterade häromdagen med just överbliven vinglögg och kycklingfilé och det blev vansinnigt gott tillsammans. Det blir det nya på julbordet i år här m a o..

Hoppas ni alla får en lugn, skön och vilsam jul i år! Glöm alla måsten och passa på att njuta av ledigheten (de som får den) och av att bara få vara några dagar. Jag ska börja mina "lata" dagar kl 21:15 annandag jul ;) Så God Jul nu - Hyvä joulua!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar