onsdag 11 december 2013

Hurra för allergi!! ;)

Hur har ni det med julstöket runt omkring? Vi tar det hela med lite ro i år faktiskt, vilket är ganska skönt. Jag brukar alltid tänka att det får bli julfirande i det lilla, med bara det "nödvändigaste", men sedan brukar ändå den där känslan av att bara det där och det där måste ju vara med och så spinner allt på in absurdum igen. Men inte i år alltså, i år finns den där sköna känslan och förvissningen om att det kommer faktiskt att bli julafton i år med, som vi kan fira tillsammans här hemma och den kommer oavsett om vi gör köttbullar och prinskorv själva, eller nöjer oss med några färdigköpta, o s v... Skönt är det!! Kanske beror det till stor del på att jag ska jobba julaftonskvällen i år (för första gången på flera år faktiskt) och vi inte kommer att åka runt som tättingar för att börja firandet någon annanstans och sedan stressa hem till det obligatoriska Kalle Anka, eftersom jultomten alltid kommer när det är slut. Näpp, i år firar vi med övriga innan eller efter julhelgen och njuter enbart av att vara hemma själva tills jag åker och jobbar. Dessutom är ju barnen så pass stora nu att de är vakna när jag slutat jobba, så vi kan fortsätta vårt firande en stund efter det också. Ser med stor glädje fram emot den här julen och jag hoppas att fler där ute också kan hitta till den sköna känslan, istället för stressen och en massa (egna) skapade måsten...

Det har varit väldigt lugnt på jobbfronten under november, på gott och på ont. På gott eftersom det gav mig tid att prata med både Skatteverket och Bolagsverket, vilket i sig varit ett halvtidsjobb, med det inte sagt att de inte varit hjälpsamma, för jag har pratat med MYCKET hjälpsamma och trevliga människor på båda instanserna, men ni vet Sveriges byråkratikvarnar maler inte med ljusets hastighet alla gånger. Men nu har jag i alla fall ett registrerat eget företag, en webbutik som fått namnet Lavendelgömman och har fått en FA-skattsedel, eftersom jag inte kommer att kunna livnära mig på mitt företag utan kommer även behöva att arbeta för mitt uppehälle. Webbutiken öppnar inom kort, jag kommer med all säkerhet att annonsera ut det ordentligt ;). Eftersom jag inte tar några lån för att starta upp detta, finns det till en början inte så väldigt mycket av allt, utan jag har fått beställningar på lite roligare handledsvärmare, ett speciellt virkat halsband m m.. Lite handgjorda babyartiklar i ekologiskt garn o s v.. ett litet smakprov kommer här av vad som butiken kommer att innehålla:
Igår e m och kväll började jag känna mig lite "omådd", magen svällde och jag tänkte att shit också, inte magsjuka nu med, nu när jag äntligen har fått några dagar jag ska jobba igen!! Men vad gör man i det läget? Ja det är ju bara att vänta och se vad som händer och det är väl första gången jag nästan jublar över att ha slarvat med att läsa ingrediensförteckningar och käkat på vad som finns i godan ro... Emil kommer ut på kvällen och har av någon anledning läst på skinkpaketet innan han gör en macka och talar om att hallå, den innehåller ju vetemjöl!! Ja Mantorpskökets "griljerade" skinka innehåller faktiskt vetemjöl. Det står med (utan att överdriva) 1 mm stora bokstäver en hel massa ingredienser, däribland vetemjöl, vilket av någon outgrundlig anledning gick helt förbi den här gången. Kanten som skulle vara griljerad var nästintill osynlig, men det räckte uppenbarligen med ett par dagars inmundigande av denna skinka för att det skulle ge "effekt". SÅ, det var inte magsjuka på G... hurra för allergi!! ;) 2 kommentarer:

  1. Tur att det inte var magsjuka i alla fall ! Du är duktig som vanligt på handarbeten ser jag :) Lycka till !!!

    SvaraRadera
  2. Tack :) Ja fy sjutton, magsjuka är nog en av mina största fobier tror jag. Blir såå himla dålig under så lång tid, när den slår till!
    Titta gärna in på lavendelgomman.se, som nu faktiskt är igång :)

    SvaraRadera