torsdag 19 december 2013

Drink mot ömmande hals

Idag, eller snarare 04.20 vaknade jag av att Agnes kom med helt igentäppt näsa och ömmande hals. Ingen mer sömn efter det blev det, så det kanske inte är konstigt att huvudvärken kommer smygande på mig med och att jag börjar känna mig så smått förkyld också. Omstrukturering av dagen fick det bli m a o och lunchen som skulle blivit på någon god restaurang inne i stan, med en kompis jag inte ser alltför ofta, blev framskjuten en vecka till. Meen, då har man ju något kul att se fram emot istället :)

Agnes och jag gjorde köttbullar till lunch och då fick det bli en rejäl sats, så att ett rejält gäng hamnade i frysen i väntan på julafton. Inget ont som inte har något gott med sig, stämmer ju då ;)

Så, drinken mot en ömmande hals var det ja. Hade nog bara tänkt mig att göra ett gott och vitaminrikt mellis till sjuklingen om jag ska vara helt ärlig, men hennes lättnad över hur det lindrade i halsen, visade alltså på en ytterligare bra effekt.

Till 3  glas:

2 ekologiska apelsiner, pressade
1 frusen banan i skivor (ekologisk)
fryst mango i bitar, cirka 1 dl
1/2 dl frysta björnbär
2 cm färsk ingefära, riven och pressa ur saften enbart
2 dl proviva mango
1 tsk lakritspulver (Kung Markattas ekologiska)

Kör ihop alltsammans i blendern, till ett rosa, lite lagom tjockt fluff. Vill man ha drinken lite tunnare, går det att späda med lite vatten. Men Agnes tyckte det var gott och lite lättare att dricka så här, med en förkylnings-ond hals...

Flisan är med sjuklingen o ser på film :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar