onsdag 4 september 2013

Historien om någon...

Det är någon som kanske bor under vårt hus... För några veckor sedan väcktes jag av dunder, skrap mot husväggen och fick känna hur utbyggnaden vibrerade. Läskigt sådär mitt i natten och alla gamla arkiv X avsnitt gjorde sig påminda, ska jag villigt erkänna :) Ett par nätter senare blev vi väckta av ett fasligt vrålande från baksidan av utbyggnaden. Anders trodde först det var katter som slogs och slängde upp altandörren och hyssjade, med följd av att skrikandet fortsatte konstant, men försvann längre ut på tomten. Grävling kom vi fram till då och Emil satte sig på pass ett par kvällar för att försöka få syn på den, men resultatlöst... Men vederbörande lämnar ändå spår efter sig, i form av små uppgrävda grästuvor, som om någon hackat runt i marken efter något. I morse såg det värre ut än någonsin och ett stort fält på baksidan är fullständigt upprivet. Kan det vara grävling i alla fall?? Vi får nog gå ihop och sitta på pass en hel natt om vi ska få se något, m a o är det kommande helgs arbete..... för dem som är hemma alltså, jag, jag ska åka på spa ;)


Vi satte mitt lilla plastväxthus över en av pallkragarna och jag sådde årets sista frön. Lite sallad i form av vintersallad och ruccola, rädisor och lite basilika och se - det är på väg upp och hinner bli till årets sista skörd!!Något annat som är väldigt fascinerande, för mig i alla fall, är min buskmagnolia som åter kommit med en stor, vit, äggformad knopp! För övrigt lyser frökorgarna efter de tidigare blommorna alldeles klarröda, så himla vackert!Nu dags för lite hushållsarbete. Igår stekte och marinerade jag squash, vilket jag aldrig gjort tidigare. Den ska få mogna lite i kylen ett par dagar innan provsmak, sedan kan jag lägga ut receptet, om det blev bra :) Lika med den gröna tomatchutneyn jag tänkte testa att göra idag. Jag har kollat runt efter goda recept och nog fått en ganska bra hint om hur man gör en sådan, så jag testar min egen variant och så återkommer jag om 14 dagar, när den fått mogna som den ska....

2 kommentarer:

  1. Fy ! Kan det vara vildsvin ?! Maria mötte ju ett på vägen utanför deras hus en sen kväll/natt !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch, jag vet ju att de varit nära här tidigare. Jag håller tummar o tår för att det är grävling, men som sagt jag vet ju att enstaka vildsvin varit väldigt närgångna här tidigare... Träffade inte Rickard på ett för flera år sedan på väg till bussen med? Då var det ju inte lika mycket hus runt här, idag känns det som om svinen borde hålla sig långt bort istället :P

      Radera