söndag 4 augusti 2013

Nya tider i antågande....

kan man verkligen säga. Sommarjobbandet nalkas sitt slut, jag har kastat ut en ansökan om arbete inom ett helt annat område och jag har mitt eget företag på G. Håller tummar och tår för det här halvtidsjobbet jag sökt, men det var sjukt många sökande på det när jag ringde för att höra mig för lite närmre om det. I vilket fall som helst, kommer nog den här hösten och vintern bli mycket spännande!!

Var hos svärföräldrarna och knyckte några nävar humlekottar igår. De från förra året är slut, men kom flera till gagn innan dess.. Nope, använder dem inte i mat eller dryck, utan som ett naturligt sömnmedel. Lärde mig det när jag för ett par år sedan följde "Naturapoteket" med James Wong, som gick på SVT då. Det engelska namnet på både serien och boken är mycket bättre tycker jag; "Grow your own drugs" ;). Läs boken, du som inte såg serien och precis som jag hellre använder naturens egna mediciner när det går. Humlekottarna har bl a mina barn haft stor nytta av, när skolan nästan stressat ihjäl dem och sömnen börjar lysa med sin frånvaro. Lägg en näve torkade humlekottar blandat med en näve torkad lavendel i ett litet örngott och sov med den antingen på din vanliga kudde eller under kudden. Fungerar gör det hur som helst.


Strax ska vi åka upp till stallet, jag Anders och Emmy. Jag ska inte rida, var på en rejäl massage hos min ena syster direkt efter jobbet idag. Har faktiskt mest lust att gå och sova redan nu egentligen!
Den här värmen som varit ett par dagar nu har i vilket fall som helst gjort att tjejerna inte kunnat rida förrän på kvällarna. De blodsugande insekterna är inte att leka med nu för hästarna heller och de vidriga "hästflugorna", som är stora som och ser ut som bålgetingar, har gett flera hästar, Oliver inräknat, riktigt otäcka bett. Det han hade på ena sidan var lika svullet som en femkrona i diameter. Fy!! Det blev flugtäcke på igen, trots den läskiga värmen. Tur att det inte är så varmt täcket, men jag misstänker att han hade varit betydligt nöjdare om han kunnat fortsätta vara utan det..

Jenny får lite flugspray innan ridningen

Åh, det kliar skönt där matte!! 

Joppe, världens sötaste mini-hingst!!
2 kommentarer:

  1. Jag har svårt att sova, vaknar hundra ggr varje natt. Men sover jag i tält så är sömnen perfekt ?!Jag kanske borde testa detta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut du ska göra! Perfekt sömnmedel och inga läskiga biverkningar.

      Radera