söndag 18 augusti 2013

Jägare

Stort grattis till Emil och Martin som klarade sina skjutprov idag. De har tidigare klarat av teoridelen, vilket definitivt inte var lätt, men så idag blev de alltså färdiga jägare och fick stolt hem sina jägarbevis :) Jajamen, det är inte utan att det är ett gäng av stolta föräldrar idag och väldigt stolta grabbar också förstås!!

Jag var hos svärföräldrarna och plockade av lite mer humlekottar, efter jobbet idag. De är otroligt fina och finns i riklig mängd i år. Nu kommer vi sova som stockar några nätter igen, medan kottarna ligger på brickor och torkar ;)

Ny fin skörd av humlekottar

E m har jag tillbringat i en solig trädgård och bara gått runt och kollat på allt som börjar bli färdigt för skörd nu. Spagettipumporna, som är årets nya inslag i trädgårdslandet hos oss, har kommit i ett flertal, stora fina pumpor. I morgon ska jag ta in en för att testa om de är mogna ännu. Har faktiskt ingen aning om när de är klara, eller hur de ska se ut då. Det jag läst mig till om dem är att de ska se ut lite som en honungsmelon i färgen när den är klar, men kanske inte riktigt lika gul... de ser ut så nu och är ganska så stora, så det enda raka är att testa. Får se vad man kan få till av det, eventuellt kan det ju bli ett nytt recept i morgon ;)

Spagettipumporna, det nya i år för mig..

Havtornsbuskens bär har börjat att mogna nu med. Det tar kanske någon vecka till innan de är helt klara att äta och frysa in, men de pryder verkligen sin plats fram till skördedags.

Gyllene havtorn.
Kvällen har tillbringats inne på stan och marknaden som är där under några dagar. Agnes hittade ett jättefint halsband och vi köpte tre olika viltkorvar, vilket vi brukar göra på just denna marknad. De är suveränt goda att ha i exempelvis trattkantarellsoppan, som förhoppnigsvis snart kan göras..

Emmy väntar på en kompis hon ska på marknad med.

Gustaf var med runt i trädgården och såg prisnost ut, tills det blev lite lek inomhus med Agnes, innan vi också åkte iväg. Emil firade sin examen med bio tillsammans med en kompis. Det var han väl värd :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar