söndag 18 augusti 2013

Grillat med hemgjord bearnaise

Det blev inget med spagettipumpa idag, utan vi bestämde oss för att göra något annat gott, för att liksom fira av sommarlovet, så här dagen innan skolstarten. Grill-raket med kokt potatis och hemgjord bearnaisesås stod högst på samtliga barns önskelista, vilket det alltså fick bli.
 "Bean" gör jag efter Tareq Taylors recept, som han gjorde till hästfilén i ett avsnitt av Trädgårdsonsdag: Tareqs chilibearnaise, med den skillnaden att jag har inte i på långa vägar lika mycket vitlök, chiliflakes och vinäger som han använde. Jag nöjer mig med en liten tunn klyfta vitlök, tar en bit av en vanlig gul lök, vilka sedan hackas väldigt, väldigt fint. Av vinägern nöjer jag mig med en tesked (har väldigt svårt för det här brittiska "blaskandet" med vinägern, men det är en smaksak, jag vet det!) Chiliflakes tar jag knappt ett kryddmått av och smular ner, det gör faktiskt mycket för smaken att ha det i, men sedan lägger jag till den sedvanliga dragonen med, 1 tsk torkad eller 1 msk färsk hackad. Annars är det här receptet så barnsligt enkelt och jag bara önskar att man kunde fått lära sig det här enkla sättet betydligt tidigare, det är ju en milsvid skillnad mot pulverbearnaisen! Tack så hjärtligt mycket för den delade kunskapen Tareq Taylor!!

Annars idag har vi varit uppe och kollat in vad som behöver göras med vinterhagen. Det närmar sig med stormsteg nu då vi ska flytta upp grabbarna dit igen. Herregud sommaren är nästan över lika fort som den började!!

Passa på och njut av sommaren grabbar!


Första sommarlovsdagen- resten av sommarlovet gick över i en hast!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar