fredag 14 juni 2013

Pesto-potatis

Den här "potatissalladen" bjöd min ena syster på för sådär en 17-18 år sedan och den är helt klart en av mina favoriter. Jag lägger ibland till solroskärnor till den färdiga pesto-potatisen, bara för att jag tycker det är så gott med den lite nötiga smaken de ger, men de ingår alltså inte från början.800g - 1 kg färskpotatis, nykokt och varm

Pesto:
25 färska basilika blad
1 dl bladpersilja
1 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
matolja efter smak, men minst 2 msk. Jag brukar använda närmre 0,5 dl olivolja, för att få det hela lite rinnigare och för att det då lättare täcker in alla potatis.
(2 msk solroskärnor)

Kör ihop peston i en matberedare och rör sedan ner den med den varma potatisen. Strössla gärna lite extra, grovhackad baldpersilja och ev solroskärnor över rätten, precis innan servering.

Jag tycker att rätten är godast varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar