fredag 17 maj 2013

Solig fredag

Gud vilket väder det varit idag! Solen verkligen strålar, så varmt och gott. Jag har passat på att jobba lite med mitt skrivande på f m, sedan var jag bara tvungen att ta en sväng till Billbäcks för att "titta lite". Hm, tur att man inte fått lön ännu, eller synd, det beror på hur man ser det. De har hur mycket som helst som jag skulle vilja ha till min trädgård. Men idag fick det bli ett gräs, som skulle ge en urna på trappan det där lilla extra och så några fröpåsar. Vad mer jag fick med mig hem, var idéer om hur jag ska plantera om några av de växter jag redan har, så att de kanske kan trivas lite bättre än vad de gjort nu. Exempelvis har ett sorgset vildvin fått flytta till en halvskuggig plats bredvid trappan, där jag hoppa att den ska trivas lite bättre. En massa vacker Humle hade de med, vilket jag nog ska åka tillbaka ner och skaffa ett par till av lite senare..
Vidare har jag fått upp mitt vid det här laget mycket trasig plasthölje till växthyllorna. Ni vet ett sådant där "fusk" växthus. Lite frösådder har jag ställt in i det nu, men jag törs inte ställa allt där, eftersom nästa gång det börjar blåsa ordentligt igen, kommer det återigen att blåsa iväg och då riskerar sådderna att åka all världens väg de med. Så det blir till att fortsätta ha en del av det hela inomhus. Åh vad jag skulle vilja ha ett riktigt växthus!!

Stenar och snäckor från Italien


Jag gillar fredagar. Dels för att det då nästan är ledig helg (okej då, i alla fall nu innan jag börjar jobba helger igen) och så för att på fredagarna åker Emmy och jag och zumbar och då är det Anders som står för middagen. Känns bara så lyxigt att få komma hem, hungrig och skönt trött och så få sätta sig vid ett dukat bord! Det enda jag har "ansträngt" mig för att göra idag, är en rabarberpaj.

Läckra rabarber....

... blir till läcker paj
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar