måndag 27 maj 2013

Saftkok

Måndagen inleddes grått och med regnet hängandes i luften.. här vill säga, för läste man på FB lyste solen över folk o fä runt omkring. Nåväl, det ändrades även här till det bättre ett tag och jag passade på att skörda 2 kg rabarber. Fick en förfrågan från äldsta dottern igår om jag inte kunde koka lite mer rabarbersaft snart, så saft fick det bli.

Hade tänkt vara så flitig här hemma och röja upp, men jag kom så långt som till dammsugning av halva huset, sedan har hela tiden något annat kommit mellan - tvätt, saftkok m m m m... det är som det brukar vara m a o ;) Nu på e m kändes det som om någon drog en svart säck över huset och jag har knappt kunnat hålla ögonen öppna. Inte så konstigt förstod jag vid en blick ut:


E m slutar som morgonen inledde alltså. Typiskt, jag som hade tänkt åka upp och jobba lite med Oliver på banan ikväll, när Emil och Anders kommer hem från Emils skytte. Det är bara att hålla tummarna för att det inte kommer vräka ner hela tiden, eller att det blir åska av det, så går det nog att ta ett litet pass ändå. Under tiden fortsätter jag väl att sippa på min mugg kaffe, med en förhoppning om att det ska kicka igång mig igen, steka de tunna pannkakorna som ska bli till efterrätt efter kvällens ärtsoppa. 

Ser du Marie min vän, så hälsosamt jag inlett den här veckans mellanmål?! ;))

Härligt e m fika i det gröna blev det i alla fall.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar