tisdag 14 maj 2013

Regn och sol, hur ska det bli??

Är fortsatt utan bil, vilket har fungerat utmärkt. Det enda som inte gått klockrent utan bil är B:s ridning på tisdagarna. Förra veckan hoppade vi helt enkelt över den och njöt av solen och allt som hände i trädgården istället. Idag hade jag lovat att vi skulle åka och rida som vanligt, så därför blev det flera färdtjänstresor för hennes del. Först hit på morgonen, sedan åkte både hon och jag till ridskolan och båda tillbaka hem hit igen, så att hon kunde äta lunch tillsammans med mig. Sedan hem till sig igen med ytterligare en färdtjänst. Är så tacksam för att hon har så bra personal där hon bor, som tar hand om alla dessa turer, Tack!!

Vi har äntligen kunnat släppa grabbarna på hela sommarbetet nu och inte bara i skogshagen, som ju inte hade så vidare värst mycket mat att komma med. Nu har de fått tillgång till den gröna sjöhagen med, vilken de delar med herr och fru Canada Gås, vilka kommer tillbaka varje sommar och föder upp en kull med ungar där. När ungarna har kläckts, brukar herr och fru Gås jaga bort hästarna från sjökanten, så att de får gå in i skogshagen för att dricka istället. Det är lite kul att se hur de som är så små i jämförelse med hästarna, ändå är de som har övertaget :)

Lerig pojke vi har ;)

Jag bara poserar.. har inte tänkt krubbita...förrän ni går..
Idag har det regnat igen på e m och känts så pass kallt att vi faktiskt tänt en brasa ikväll. Men efter att ha varit uppe hos grabbarna i hagen och gett dem lite förstärkningskäk nu innan gräset till fullo kommit fram, skiner solen igen. Jag längtar tills värmen kommer ordentligt, hoppas den gör det snart. Grabbarna var inte frusna i alla fall och det kändes bra. Det är alltid lika svårt att veta om täcket ska på eller inte. Idag fick det vara och det verkar ju varit rätt beslut den här gången...

Middagen idag blev pannbiff med lök. Himla gott och ganska länge sedan sist. Jag älskar att ha mycket stekt gul lök till. Jag försöker att ta bort allt onödigt socker i maten, men just när man steker lök så här tar lite socker fram det söta i löken på ett så bra sätt, men jag testade att använda lite agave sirap i istället och det fungerade precis lika bra! Kanon, så nu kan jag äta en chokladkaka ikväll med gott samvete istället ;))Inga kommentarer:

Skicka en kommentar