fredag 31 maj 2013

Ha en bra dag!

Idag står en ridtur på schemat bland det första på morgonen. Solen verkligen strålar och det är redan nu varmt i luften. Det bådar gott :)

Ikväll har vi tänkt grilla till middag. Jag har strömming i frysen som mamma och Pauli fiskat, vilket jag tänkte slänga på grillen. Det är så vansinnigt gott med grillad fisk, även strömming för den som inte provat. Det påminner om dagarna på vårt torp ute i skogen, när jag var liten, "Rosendal". Det fanns en skogssjö alldeles i närheten, där pappa brukade fiska abborre, som vi sedan grillade. Helt otroligt vilken sommarkänsla det ger! Idag funderar jag på vad vi ska ha till och kommer då ihåg att när vi grillade fisken där, då var det fisken som var det väsentliga, inte hade man en massa till... Nu tror jag ju inte att det går att "bara" göra en sallad till idag, om alla i familjen ska bli mätta, utan det blir att göra salladen något matigare. Hm, jag har en idé om en ljummen sallad, blir den bra kommer receptet senare ikväll.

Agnes och jag hittade en påkörd ekorre på vägen till skolbussen. Jag gick hem och hämtade en spade för att flytta den lilla stackaren ner i diket och när jag står där på vägen, tydligt och klart i solen, kommer det en bil. Tro inte att idioten vare sig saktar ner eller väjer åt sidan, utan det blev nästan en påkörd mamma också! Fan vad jag avskyr bilisterna här!! Alla som har flyttat hit, har gjort det för att de "vill bo på landet", men de vill inte anpassa sig efter vägarna här inte. Sommar som vinter kör de som idioter och det är inte förrän någon kört på ett av alla de barn som får ta sig till skolan för egen maskin det kommer att bli någon förbättring. Vägföreningen här tycker det bara behöver skötas i början av den här flera km långa vägen vi bor på, kanske för att de bor där själva, vad vet jag?? Här i den "gamla" delen, där det både finns backar som alla låter bilarna rulla fritt i, och där det inte finns något annat än djupa diken att ta vägen i, här ska vare sig fartgupp eller gångvägar göras, trots att trafiken blir hårdare och hårdare på grund av alla nybyggnationer. Nej, det lutar åt en kontakt med kommunen innan nästa termin börjar igen känner jag!

Nu ska jag göra mig klar för en ridtur, så får vi se om det kommer några recept ikväll :) Ha en bra dag!

Matte, jag är här och jag skyndar mig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar