söndag 19 maj 2013

Äntligen lite väta till växterna.

Oj oj oj, nu händer det grejer i naturen med rekordfart! På två dagar har vårt körsbärsträd gått från knopp till full blom, lika med krikonträden. Nu är det bara att hoppas att det kommer bli lika mycket bär, som vad det är blommor.

Vit, skir körsbärsblom. Så underbart!

Krikonet blommar så vackert det med
Idag kom så det efterlängtade regnet. Det har varit kvavt och mulet från o till hela dagen, men jag hann gräva om i två pallkragar och jordförbättra i dem, så att de vita och de röda vinbären skulle få lite ny, bra näring. De är alldeles fulla med blomknoppar de med och jag kan bara önska att det kommer bli ett riktigt frukt- och bär år i år. Planer på hur vi ska kunna skapa "rum" i trädgården börjar ta form och är det inga avancerade saker det handlar om, finns det gott hopp om att kunna genomföra dem under sommaren med. Nu verkar i alla fall utelivet ta sin början ordentligt igen, med det lilla smolket i bägaren att getingarna tycks ha vaknat ovanligt tidigt i år och är i ovanligt stor mängd. Det tycker jag inte om!!

Nu är det läge för lite korvstroganoff på kyckling korv. Är hur hungrig som helst efter allt påtande ute idag, tur att det finns en blixtsnabb stroganoff variant att ta till då :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar