torsdag 25 april 2013

Vårdag och kladdkaka med lakritssmak.

Vilken dag det varit idag, med sol och ett riktigt sprakande av liv i naturen, såå härligt!
Började min dag med en härlig promenad runt spåret här i skogen. Kunde inte varit härligare!


Bakade en kladdkaka idag, med smak av lakrits. Det blev riktigt gott, för ett lakrits- och chokladmonster ;) Jag använde mig av mitt vanliga kladdkake recept, men la till 2 tsk lakritspulver. 

Våren har börjat komma igång på allvar nu. Igår när vi var ute och red på f m, var hela diket fullt med vitsippor. Idag såg jag en stor humla, det måste väl vara ett vårtecken om något.

Avslutade den här härliga dagen med ett halvt glas rött, påtandes i trädgården (och mycket svärande över hur rådjuren förstör mina buskar och träd!)Irisarna som var i knopp för bara ett par dagar sedan

Det är rådjur och inte en sekatör som gjort detta. Förbaskat!


Gustaf var hos veterinären igår och blev kastrerad, vaccinerad och chipmärkt. Skönt att det är gjort. En stor kille är han redan och betydligt större blir han. Om jag säger så här, han är 7 mån, väger 3,6 kg (våra vuxna kattflickor väger cirka 3 kg) och är redan nu lika stor i kroppen som de stora katterna. Och nej, han var inte för tjock, utan veterinären konstaterade bara med ett leende att "det här kommer nog att bli en rejäl kille!" :) Jag tror nog minsann hon har rätt i det och brittiska långhårs pappan är enorm, så det finns lite att brås på ;)

Äntligen fick man komma hem och få lite mat igen..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar