fredag 12 april 2013

Lakritsens dag....

...är det tydligen idag. Det går ju bara inte att missa! Så vad får det bli idag då? Hm, tänkte ha hel kyckling till middag och till det lite ugnsbakad potatis som är kryddade med fänkålsfrön, då kommer lite lakritssmak in i maten. Till efterrätt blir det lime- och lakritstryffel, vilket är en klar favorit för mig.
Några rullade jag i lakritspulver, vilket naturligtvis ger en kraftigare lakritssmak till tryfflarna. Resten fick bli utan något "täcke", för de som vill känna lite mer av limesmaken. Jag väljer nog båda varianterna tror jag ;)

Några med lakritspulver utanpå, de flesta utan..


Det här med lakrits och lakritsrot har nog gått i vågor, som allt annat här i världen och det intressanta är att varje gång försöker media få oss att tro att det är JUST NU som man kommit fram till de eller de forskningsresultaten och det är JUST NU som det här är nya är något som alla bara måste börja använda sig av och att de hälsobefrämjande egenskaperna man nu har fått reda på gör att man blir frisk som en nötkärna. För 100 år sedan lite drygt, när jag var barn, köpte pappa hem lakritsrot att gnaga på och ett litet paket sesamkakor, till helgen någon gång ibland,  från hälsokostaffären. Då måste det ju också ha varit trendigt, med tanke på att det gick att få tag i, vilket det definitivt inte gjorde senare när jag blev stor nog att försöka få tag i själv. Det var ett jättegott godis och betydligt bättre än de sockerbomber vi köper i parti och minut annars.. Lite trist bara när trenderna förändras och det man har anammat inte längre går att köpa lika lätt. Det är nog dessbättre inte fallet med lakritsroten och lakritspulvret den här gången, med tanke på att det t o m går att åka till en vanlig liten ICA butik och köpa en burk ekologiskt lakritspulver idag. Det gillar jag :)


Ha en fortsatt bra fredag. Nu ska jag strax iväg på en lunch-date med min son. Thai-buffé står på menyn idag, ska bli både trevligt och gott :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar