torsdag 4 april 2013

Hungrig och arg!

IKEA has da shit.... säger jag bara. Hittade den här snygga bakduken av silicon med medföljande plastkniv, för under 100-lappen. Suveränt bra! Har tidigare använt mig av silicon bakplåtspapper som bakduk, men den här är ju betydligt tjockare, stabilare och snygg dessutom, inte att förakta..


På denna suveräna tingest har jag således bakat bullar och schackrutor idag. Invigning rejält m a o och den fungerade utan några som helst konstigheter. Jag är mycket nöjd!

Har roat mig med en halvfasta idag, vilket innebär att man enbart dricker fram till ett utvalt mål, som får innehålla enbart mellan 400-500 kcal. Det här ska alltså vara bra för kroppen och göra att cellerna börjar att repareras istället för den hysteriska nyproduktionen av celler som annars pågår och som kan skapa farliga sjukdomar. Allt enligt Vetenskapens värld avsnitt 11.. Nåja, de tryckte faktiskt på att det behövdes betydligt mer försök kring det här innan man kan säga att det är så, men jag ville i alla fall testa. Nu har jag som mål att göra det här två strödagar i veckan i 5 veckors tid och sedan se hur det känns i kropp och själ. Vad kan jag säga så här efter första dagen då? Jo, större delen av dagen har tillbringats hungrig, med ett sjukt dåligt humör, inget tålamod för motgångar, vilket dagen då naturligtvis har bjudit på i mängd. Ska bli spännande att se om jag kommer att känna så här varje gång, eller om det kanske blir bättre vartefter. Det är i alla fall ett koncept som rent teoretiskt verkar bra.. Gjorde en pastagratäng till middag, med ett recept från MåBra som jag utgick ifrån och som bara ger 400 kcal/port. Den var riktigt god måste jag säga och det var inte bara min hunger som talade, utan samtliga i familjen tog faktiskt om och det händer inte varje gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar