onsdag 10 april 2013

Får man verkligen äta växter i blomsteraffären?


Den frågan fick jag från Emil igår, då vi var ute på hans lunchrast på hans prao och bl a handlade lite örter på Plantagen. Anledningen till frågan var att vi skulle välja ut 3 örter och Thai Basilikan hade en sådan härlig doft, så den var given. Likaså Timjan. Men så kom vi då till Citronmeliss, som Emil inte tyckte doftade ett dugg, varav jag naturligtvis stoppade ett blad i munnen på honom för att visa att det var smaken som gällde där. Då fick jag alltså frågan om man verkligen fick äta blommor i blomsteraffären?? Jamen herregud, tyckte jag som uppenbarligen inte förstod frågan, det är ju örter, de GÅR att äta.. Ja, sa han, men är det inte lite som att äta godis i godisaffären? Hm, förstår tanken och det fick mig att också fundera på hur det där ligger till egentligen. Får man provsmaka på sådant som man ska köpa, eller? Egentligen är man ju dum som inte exempelvis smakar på en druva innan man köper. De kan ju vara astrista! Eller lösviktsgodiset, hur många gånger har det inte varit stenhårt och skittråkigt, vilket man kunnat undvika om man provsmakat. Men FÅR man det?? Jag vet inte, och som den förbaskat välordnade svensk jag är gör jag som jag blivit lärd - handlar först och provar sedan. Förutom när det gäller blommor då, för de smakar jag allt på först ha ha ha....

Gjorde en sats hummus till min lunch idag, stället för att ha någon sås till. Jag ugnsstekte en bit laxfilé och lite sötpotatis, ångkokt broccoli och så hummusen. Det blev riktigt gott faktiskt!

Provsmakade i affären..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar