onsdag 3 april 2013

En skål med kakor

Var ute på en promenadridtur med Oliver, Annika och Illar idag runt lunch. Vilken härlig vårsol! Nästan all is är borta på vägen, som är ganska mjuk bitvis nu. Oliver snubblade lite några gånger, antagligen för att han inte är van att marken "försvinner" under hovarna längre, men det gick bra i alla fall. Illar, stackarn, har blivit förkyld och hostade ganska mycket när vi började att gå, men ganska snart gick det över och han lufsade på i godan ro. Både hästar och människor kände sig nog ganska nöjda med livet och tillvaron där i solen på vägen :) En liten skogsslinga tog vi med på hemvägen, vilket Oliver i vanlig ordning tyckte var mer än mysigt, min skogshäst :))

Emil ska på första jägarexamens-kursen ikväll och det skulle bli lite fika där med kakor, så vi bakade en sats glutenfria chokladsnittar som han får ta med, så att det finns något han kan äta av också. Han lovade att de andra skulle få smaka med om de ville ;) En liten plastburk med kakor fick Emil och en glasskål ställde jag på köksbänken. Glasskålen är nästan slut redan... Agnes och Selma kom hem här och kände direkt doften av kakor. Sedan har de smugit ute i köket och trott att jag inte alls märkt när de nallat ur skålen, ha ha ha..

En skål med kakor... nästan tom genast


Vi kom över bra och billigt kött ("kom över", det låter det!!) för ett par veckor sedan, som vi har kunnat fylla på frysen med. Ikväll tänkte jag att jag gör en köttgryta, på ett tunt skivat nötkött, som ska få stå och puttra på spisen minst en timma. Har haft i fond, rött matlagningsvin, morot, palsternacka, gul lök och lite vatten. Nu står den där på spisen och doftar så gott!

Köttgrytan puttrar och doftar hemtrevligt..
I morgon och i övermorgon blir det baka för hela slanten. Micke, vår fotograferande vän, kommer i helgen och hjälper mig att fota till mitt "projekt". Ska bli så spännande det här!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar